voor jongeren


Ik ben Karin en ik ben pubercoach


Wat is dat nu? Het woord zegt het eigenlijk al: het coachen van pubers!


Maar wat is nu dan coachen? Dat is afgeleid van het woord koets. Een koets brengt je van A naar B. Er is een doel, iets wat je graag wilt, (dit is soms nog niet helemaal in zicht) en er is een hobbel (situatie, gedrag). Wat is precies het doel en wat is de hobbel? Hoe kun je de hobbel het best nemen zodat je het doel kan bereiken? Ik als coach help je met het duidelijk krijgen van het doel en de hobbel(s). Ook probeer ik naast je te staan bij het nemen van de hobbel(s) om het doel te bereiken. Na een poosje heb je de koets (coach) niet meer nodig en kun je zelf het doel bereiken.


Misschien kun je dit niet met woorden zeggen, maar er zijn veel andere manieren om jou daar ook bij te helpen.


Hoe werkt het dan?

Ik stel vragen en daar gaan we samen het antwoord op vinden en dit kunnen we doen op heel veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld; spelletjes, muziek maken, verhalen vertellen, naar verhalen luisteren, tekenen en knutselen, praten en luisteren en noem maar op. We gaan er samen voor zorgen dat jij dat waar je goed in bent kunt gebruiken bij dat wat je nog graag wilt leren zodat je weer wat beter in je vel komt te zitten.


Je hoeft maar 5 tot 8 keer bij mij te komen en meestal zit je dan weer wat lekkerder in je vel en voel je je weer blij(er) en heb je weer vertrouwen in jezelf. lk heb er in elk geval alle vertrouwen in dat jij alles in je hebt om te bereiken wat je wilt.