Ik Leer Anders

Ik Leer Anders


Als gecertificeerd beelddenkcoach help ik kinderen uit te zoeken of ze beelddenker zijn. Deze kinderen lopen vaak vast op het gebied van lezen, spellen en rekenen. Maar ook op andere vakken en concentratie.


Door ze in te laten zien hoe bijzonderuw kind is en daarnaast ook u als ouders en leerkrachten te informeren over de voor en nadelen van beelddenken vergroten we de kennis rondom beelddenkers en specifiek uw kind en kunnen we beter inspelen op de problemen die (zijn) onstaan. Dit voorkomt frustratie en geeft handvatten voor het leren, en zo vergroten we met elkaar het welbevinden van uw kind.


Via de methode “ik leer anders”   leer ik uw kind om op een andere manier de lesstof te verwerken. Met deze training zie je bij beelddenkers vrijwel direct resultaat


Na onderzoek blijkt dat leerlingen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken, niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden.

Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijze want de meeste mensen (±95%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel. Bijles helpt onvoldoende omdat ze dan meer informatie op ‘foute’ wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken. Tijdens een korte training leer je deze techniek zelf toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.


Hoe zo direct resultaat...?

Uw kind kan tijdens de eerste sessie direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Deze leermethode is bewezen effectief! Op de site www.ikleeranders.nl staan ‘Verhalen uit de praktijk’ van ouders en leerlingen.


De training is voor leerlingen die problemen hebben met:

* Taal: spellen, lezen

* Rekenen: tafels, plus en min sommen * Onthouden van informatie

* Concentratie: snel afgeleid * Organisatie en/of klokkijken

Denk aan het woord STOEL. Wat zie je?

Zie je letters: S-T-O-E-L of een plaatje?


Zie je een plaatje, doe dan de test op:

www.ikleeranders.nl


De training 'Ik leer anders’ leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz.


Inhoud training

 (± 4 tot 6 sessies):


Doelstellingen vooraf bespreken.
Informatiesysteem testen en leerstrategie bepalen.
Basisinformatie leren via beelddenken:
-informatie op juiste wijze ordenen (beter onthouden)
-alfabet en woorden (dictee)
-cijferveld, tafels en automatiseren van sommen
-klokkijken

 

Kosten voor een pakket van 4 tot  6 sessies zijn €279,- dit is inclusieff het werkboek. Mochten er meer sessies nodig zijn dan gaat dit in overleg.